Mik azok a babakerítések, és miért jelenthet előnyt a használatuk?
biztonsági babakarám, hasznos biztonsági termék a baba részére

Mik azok a babakerítések, és miért jelenthet előnyt a használatuk?

Miért jelenthetnek előnyös, hasznos választást, szemben mondjuk a hagyományos értelemben vett járókákkal? Illetve mi mindent érdemes tudni a használatukról, valamint az összeszerelésükről? A cikkből rövidesen kiderülnek a válaszok.

A babakerítések és a hagyományos járókák közti különbségről

A babakerítések egyik szemmel látható előnye a hagyományos járóka tekintetében, hogy lényegesen nagyobb mozgásteret biztosítanak a bennük tartózkodó baba számára. Ráadásul a nagyobb tér mellett a babakarám, babakerítés hatékonyan őrzi is a babát egyrészt a háziállattól, másrészt a háztartás potenciális veszélyforrásaitól.

Sőt, a szerkezet egy praktikus ajtóval is el van látva, hogy szülőként bármikor zavartalan legyen számodra a közlekedés. Meglehetősen sokoldalú felhasználhatóság jellemző rá, hiszen tetszés szerint használható akár a kertben, akár a lakásban járókaként is.

További előnye a használatának, hogy rugalmasan igazítható a rendelkezésre álló tér formájához. Emellett az elemek külön-külön használatához is adottak a lehetőségek, ennek köszönhetően ajtórácsként is fixen lezárható egy-egy szoba, vagy például a lépcsőlejáró.

babakarám, járóka, babkerítés biztonsági baba termék
babakerítés, babakarám

A babakerítés anyagára és esztétikumára vonatkozó sajátosságokról

Külön érdemes kiemelni érdekességként, hogy bükkfa felhasználásával készült eszközről van szó.  Ennek köszönhetően a babakerítés természetes jelleget kölcsönözhet a beltér küllemének, miközben a natúr fa alapanyagnak hála stabil és hosszan tartó megoldást jelenthet.

Design szempontból nem elhanyagolható, hogy a legtöbb enteriőrbe kifogástalanul passzol, függetlenül az ott alapvetően uralkodó stílustól és színvilágtól. Ráadásul 6 részes és 8 részes babakerítés változatok között egyaránt adott a lehetőség a választásra, amelyek még kompatibilisek is egymással. A lényeg, hogy a baba mindig biztonságban legyen.

Tehát, amennyiben a későbbiek során bármikor nagyobb térre van szükség, bármikor megoldható a babakarám bővítése.

Amit az összeszereléséről tudni érdemes

A tervezők természetesen ügyeltek a babakarám felhasználóbarát jellegű kivitelezésére, úgyhogy maga az összeszerelés meglehetősen könnyen és gyorsan megoldható. Mindössze az egyes elemek összeillesztése a kulcsfeladat, ezután pedig a talpakat kell csak feltenni. Az élesebb sarkokat a tervezők természetesen, lekerekítették, hogy azok ne okozhassanak sérülést. Hiszen a biztonság az első!

A tömör bükkfa anyaga nem lakkozott, ennek köszönhetően pedig az egészségre sem ártalmas babakarám összeszerelése, módosítása vagy áthelyezése is egyszerű feladat. Érthető tehát, miért számítanak nagy kedvencnek egyre több háztartásban.

babakarám, babakerítés, járóka helyett, 6 vagy 8 részes kivitelben is.

Múltheti cikkünket olvastad már? BabyDan babarácsok a kicsik maximális biztonságának jegyében

Vélemény, hozzászólás?

Kosarad
×

Kosár