Miért fontos a cumi a babák életében?
cumi fontossaga

Miért fontos a cumi a babák életében?

A cumi fontossága

Előző blogcikkünkben arról olvashattál, hogy milyen babakocsit érdemes vásárolnod 2022-ben. Ma pedig a cumi fontosságáról beszélünk.

Mivel a cumi nemcsak egy tárgy, hanem egy biztonságot adó ” stresszcsökkentő ” eszköz is a baba számára. Pont ezért nem ajánlatos egyik pillanatról a másikra elvenni tőle.

A szülők nagy része bizony megváltásnak tekinti a cuclit, amitől a baba megnyugszik, kevesebbet sír, és talán jobban is alszik.  Azonban amikor eljön a szeptember és megkezdődik az óvoda, sok szülő kicsit szégyellve és szemlesütve viszi be a gyerkőcöt az oviba. Hiszen ebben a korban már sokan úgy gondolják, hogy az ilyen “nagyfiúnak és nagylánynak” már nem való dudli.

Vannak azok a szülők, akik nagy segítségnek tartják a cumit. És vannak azok, akik kifejezetten nem tartják jó dolognak, ha a gyermekük cumizik.

Szülőként bárhogyan is döntesz, az biztos, hogy a cumi egy stresszcsökkentő eszköz, amit nem szabad olyan hirtelen elvenni a csemetédtől!

Minden gyerek különböző, hiszen a szoptatott babák között vannak, akik ösztönösen kiköpik a cumit, míg a gyermekek másik része szinte nem is tudna meglenni a cuclija nélkül.

A picik életében már csecsemőkorban biztos pont a cumi, hiszen ez az az eszköz, ami segíti az ellazulásban. A túlságosan sírós és nyűgös babát pedig képes megnyugtatni például pelenkázás közben.

Inglesina Aptica XT Adventure Bag TUAREG BEIGE pelenkázó hátizsák

MEGNÉZEM

Sok szülő számol be arról, hogy a kicsik a gyötrelmes fogzási időszakon is könnyebben átesnek, ha cumizhatnak.

A cumizás egyes gyerekeknél olyan szükséglet, mint más gyerkőcöknél egy plüssállatka odaszorítása. Biztonságot ad nekik, főleg akkor, amikor az édesanyától távol, például a bölcsiben, vagy az oviban vannak. 

Hogyan történjen a cumiról való leszoktatás?

Egyszer minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor el kell búcsúznia a dudlitól, de erre csak fokozatosan szabad sort keríteni. Azt tanácsoljuk a szülőknek, hogy ne sürgessék a dolgot, fontos a türelem, hiszen sok gyerek életében magától megoldódik majd a cumikérdés.

Szülőként arra is érdemes odafigyelni, hogy a leszoktatás ne akkor történjen, amikor például a csemete új közösségbe megy, vagy a kistestvér születése amúgy is felbolygatta a kicsi lelkét.

Válogass babaápolási kellékeink közül a webáruházunkban!

Kosarad
×

Kosár