Amire a babának biztosan szüksége lesz – 1. rész

Amire a babának biztosan szüksége lesz – 1. rész

Első gyermeknél sokat töprengünk azon, hogy melyek azok a babatermékek, amelyekre biztosan szükség van és melyek azok, amelyeket nem feltétlenül kell megvennünk. Nagy kérdés ez mindig, hiszen mindenki egy picit másra esküszik. Azonban vannak olyan alapvető dolgok, amelyekről semmiképpen nem érdemes elfeledkezni. Első cikkünkben azt gyűjtöttük össze, hogy ha nagyon készülődni szeretnél, akkor milyen ruhákat, és babaápolási termékeket érdemes beszerezned addig, amíg meg nem születik a Pici. Cikkünk végén egy letölthető listát is találsz, amelyet ha kinyomtatsz magadnak, még könnyebben nyomon tudod követni, hogy hogy állsz a beszerzéssel.

Ruhák és textilek, babaköntösök

Persze, mindenkinek eszébe jut, hogy ruhákra már az első pillanattól fogva szükség van. Szinte hihetetlen, de sokszor még az egészen apró, 50-56-os rugdalódzók is nagynak bizonyulnak. 4-6 kombidressz, ugyanennyi rugdalódzó, 2-3 sapka és kicsi kabát már az elején kelleni fog. Pici cipőcske helyett akár néhány pár apró zokni is megfelelő. A ruhák mellett azonban szükség van még fürdőlepedőre vagy puha frottírtörölközőre és pihe-puha takarókra. Azért a többesszám, mert takarót otthon is kell majd használni és a babakocsiban is fontos kellék. Azt is kalkulád bele, hogy gyakran kell mosni, így jó ha mindig van váltás.

Bár már mindenki eldobható pelenkát használ, mégis szükség lesz textilpelusra is, amelyet a baba feje alá tudsz tenni. Ez nagyon jó büfiztetéskor, de ha vendégek érkeznek és mindenképpen dajkálni szeretnék az apróságot, akkor is ezt tedd a baba alá, így az arca biztosan csak ehhez a tiszta textilhez ér hozzá.

A pelusok és ruhák mellett még a bundazsák az, ami nélkülözhetetlen. Nyári babáknál ugyan később is meg lehet vásárolni, de szinte elkerülhetetlen kellék. Ma már azon túl, hogy nagy színválasztékban kaphatók, számos hasznos funkcióval is bírnak. A bundazsákokról korábban már itt írtunk.

Poncsó - Bébé-Jou
Bébé-Jou babaköntös

Babaápolás

A babaápoláshoz a babakád alapvető kellék. Hihetetlenül széles a kínálat, találsz olyat, amely speciális ergonómiai kialakítású, saját lábakon áll, de vannak egészen egyszerű változatok is. Amikor választasz, akkor azt gondold át, hogy a fürdőszobában van-e olyan hely, ahová a kiskádat kényelmesen le tudod tenni vagy mindenképpen a szobában kell fürdetni a babát. Ez utóbbi esetben válassz olyan modellt, amelyhez van vödör, a könnyebb feltöltés érdekében és le is tudod akár ereszteni. Mert így nem kell a teli kádat cipelned a lakás egyik részéről a másikba.

A kád mellett kell még vízhőmérő, babahajkefe és még biztonsági körömvágó ollót is érdemes beszerezni. Ezekből vannak nagyon szép szettek is, akár fiúk, akár lányok számára. Nem utolsó sorban ezek még szuper ötletek babaváró ajándékként is.

LUMA fürdetőszett
Bébé-Jou szett

Rendszerezés és tárolás

Kezdetben a babaszobában a babaápolási termékeken kívül csak néhány csörgő, pár kedves plüss és persze a bútorok lesznek. Ekkor még annyira nem nagy kihívás rendet tartani. De ne aggódj, rövid időn belül ki sem fogtok látszódni a játékokból és a rend szinte elérhetetlen fogalommá válik. Az elején tehát bőven elegendő, ha olyan tárolódobozokat szerzel be, amelyek a pelenkázáshoz, babaápolási termékek rendszerezéséhez a segítségedre vannak.

LUMA kicsi tároló
Inglesina Aptica hátizsák

Készítettünk Neked egy letölthető bevásárlólistát, amely a legfontosabb kellékeket tartalmazza. A listát egy védőnő segítségével állítottuk össze, ha ezeket beszerzed, akkor a legalapvetőbb kellékek a kezed ügyében lesznek.

A folytatásban a babaszoba berendezéseiről és a sétához, utazáshoz nélkülözhetetlen kellékekről írunk Nektek.

Kosarad
×

Kosár