Amire a babának biztosan szüksége lesz – 2. rész

Amire a babának biztosan szüksége lesz – 2. rész

Korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük, hogy milyen ruhákra és babaápolási eszközökre van szükséged mindenképpen, most pedig arról írunk, hogy ha sétálni indulsz mire készülj fel, valamint mik azok, amelyeket a babaszobába előre be tudsz szerezni és biztosan lesz rá szükség.

A babaszoba

Általában a babakocsi kiválasztása mellett a kiságyra szentelünk még nagyon sok időt. Itt is a pénztárca szabhat csak határt a lehetőségeknek. Az egészen egyszerű megoldásoktól a végtelenségig dekorált ágyakig szinte mindent meg lehet találni a piacon. A külcsín mellett azonban a legfontosabb szempont, hogy a kiságy biztonságos és kényelmes legyen. Speciális, újszülöttek számára kapható matracot is választhatsz, ráadásul méretben is van kínálat, léteznek keskenyebb, szélesebb ágyak is. Ami azonban lényeges, hogy az ágy magassága állítható legyen. Az elején a felsőbb pozícióba tudod beállítani, így amíg nagyon pici, könnyedén be- és ki tudod venni az ágyból. Amik pedig nagyobb, sokkal érdeklődőbb, akkor lejjebb kell engedni, így a baba biztonságban van, de akkor már kivenni is egyszerűbb lesz.

A pelenkázó sokszor része a babaágynak, de külön is lehet vásárolni. Azért praktikus bútordarab, mert nagyon kényelmesen tudod pelenkázni és persze öltöztetni is rajta a babát. Ha külön bútort veszel, akkor általában olyan fiókok és polcok kerülnek benne kialakításra, hogy a pelenkát, babaápolási kellékeket könnyen el tudd benne helyezni. Így minden kéznél is van, de közben azért a rendet is meg tudod tartani.

Babaszoba - unsplash.com
Babaszoba - unsplash.com

Irány a szabad!

Pici türelmi idő után – évszaktól függően ez eltérő lehet – semmi sem állíthat meg bennünket, kezdődhetnek a séták. Ehhez legnagyobb segítségünkre egy masszív, évszaknak megfelelő felszereltségű babakocsi lesz. Korábban már írtunk arról, hogy mi mindent érdemes mérlegelned, ha babakocsit választasz. Ami biztos, hogy jó sokat fogod használni, így mindenképpen szánj időt arra, hogy körültekintően kiválaszd az igényeidnek leginkább megfelelő babakocsit.

Ha pedig irány a szabad, akkor a biztonsági autós gyermekülésről se feledkezz meg! Ha multifunkciós babakocsit választasz, akkor az ahhoz tartozó hordozót tudod használni erre, ezek a modellek általában 9 kg-ig, kb. a gyermek egy éves koráig biztonságosan használhatók. Tippünk, hogy mielőtt tényleg útnak indultok a babával, próbáld ki, gyakorold be hogyan tudod gyorsan és egyszerűen rögzíteni a biztonsági autósülést. Ha már belejössz, egyáltalán nem bonyolult, de jó előre begyakorolni, hogy éles helyzetben már profin menjen.

Egyébként pont ez az autósülés az, amire a legelőször szükséged lesz, hiszen már a kórházból ebben tudod hazavinni a babát.

Inglesina Aptica
Inglesina Aptica 4 in1 Darwin

Mózeskosár – divat vagy praktikum?

Biztosan még Ti is emlékeztek a régi, fonott mózeskosarakra. Nos, ezekről ki lehet jelenteni, hogy eljárt felettük az idő. Azonban a babakocsigyártók legtöbbje az újszülöttek számára fejlesztett babakocsik felső részét úgy alakítja ki, hogy azok akár mózeskosárként is használhatók. Miért jó ez? Mert mielőtt indultok, kényelmesen bele tudod tenni a babát, be is tudod takargatni és egyetlen mozdulattal már a babakocsi vázára pattinthatod. A séta végén pedig szintén úgy tudod bevinni a gyermeket, hogy ki sem kell venned a babakocsiból. Az Inglesina modelleknél még külön vázat is kérhetsz a mózeskosárhoz, így ha a baba alszik a séta végén, csak átpattintod a kosarat a vázra és alhat tovább háborítatlanul.

Az Inglesina modellek mindegyike egyébként egy úgynevezett Welcome PadTM újszülött betéttel vásárolható meg, amely ergonomikus fekvőfelületet biztosít az újszülöttek számára.

Inglesina Sofia Sideral Grey mózeskosár
Inglesina Sofia Marron Glace mózeskosár Ergo Bike vázzal

2 részből álló cikkünkben igyekeztünk összefoglalni azokat az apró és egyáltalán nem apró kellékeket, amelyekkel a kezdeti időszak zökkenőmentessé tehető. Ezek mellett persze még számos más kiegészítő is szükséges, akár az anyának, akár a babának. Kérdés esetén mindig forduljatok bizalommal a védőnőhöz, hiszen ők tudnak segíteni nektek akár személyre szólóan is. Az alábbiakban összeállított listát is védőnő segítségével gyűjtöttük Nektek össze!

Kosarad
×

Kosár