Hogyan válasszunk autós gyerekülést 2022-ben?

Hogyan válasszunk autós gyerekülést 2022-ben?

Autós gyerekülés választás szempontjai

Az elkerülhetetlen, hogy a  gyermekeknek autós gyerekülésre van szükségük a kocsiban és az is magától értetődő, hogy a szülők a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb modellt szeretnék beszerezni gyermeküknek/gyermekeiknek.

Milyen egy biztonságos autós gyerekülés?

Mivel a biztonságot érdemes megfizetned, lehetőség szerint kerüld el az olcsó és ismeretlen márkákat. A minőségi gyerekülések tesztelését független szervezetek végzik, akik tesztelik az anyagminőséget, valamint az autós gyerekülések biztonságát is.

Fontos szempont az, hogy a megvásárolt modell rendelkezzen ISOFIX rendszerrel, mely az autós gyerekülést az új ECE R129 európai szabvány szerint rögzíti.

Webáruházunkban kapható i-Size minősítéssel rendelkező autós gyerekülés, amely nagyobb biztonságot jelent, mivel a gyerekülés közvetlenül az autó karosszériáájához van rögzítve.

Avova Star Atlantic Blue autós gyerekülés

MEGNÉZEM

Az Avova Star Atlantic Blue egy olyan autósülés, amely Németországból származik és 100-150 cm magas gyermekek (4-12 éves kor) számára lett kialakítva. Megerősített oldalvédelemmel bír, amely a legújabb európai szabvány, az UN ECE R-129 által lett jóváhagyva.

Ez a modern és kényelmes gyerekülés integrált oldalvédelemmel, puha párnázatú és mély oldalvédőkkel, zárható vállpánt vezetőkkel, illetve 10 pozícióba állítható fejtámlával készül. Vásárláskor 30 napos pénzvisszafizetési garanciát kapsz a termékhez!

Hogyan válaszd ki gyermeked számára a legmegfelelőbb gyerekülést?

Elsőként alapvető szempont a gyermeked életkora és súlya, hiszen az autós gyerekülések ezek alapján vannak csoportosítva.

Az újszülöttek kezdik a tojással, mely a születéstől egészen 1 éves korig, tehát a nullától 13 kg-os kategóriát jelenti.

Amikor a gyerek már önállóan tud ülni, akkor ajánlatos a nagyobb, 9-18 kg-os autósülést beszerezned, amely 1-4 éves korig, vagy a 9-36 kg-os. Ez egészen 12 éves korig használható.

Gyakorlatilag a lehető legkisebb életkori és súlyszórással rendelkező autósülést ajánlott választanod, mivel minél kisebb, annál inkább biztonságosabb egy autós gyerekülés.

Összegzésül elmondható, hogy az autós gyerekülés vásárlásakor érdemes inkább újat, mint ismeretlen eredetűt vásárolnod, amely rendelkezik érvényes törésteszttel és ISOFIX biztonsági rendszerrel.

Ha még nem olvastad, akkor olvasd el előző cikkünket itt: Milyen egy biztonságos babaketrec 2022-ben?

Kosarad
×

Kosár