Milyen egy biztonságos babaketrec 2022-ben?

Milyen egy biztonságos babaketrec 2022-ben?

Babaketrec történelem

Mivel régebben a városi lakások többsége pici és túlzsúfolt volt, ezért egy nagyobb család esetében sokszor nehezen tudták megoldani a férőhelyek bővítését.

Már az 1900-as évek elején is tudták, hogy a kisbabák egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a friss levegő, ezért ezt a kérdést valahogyan meg kellett oldaniuk a szülőknek egy kert nélküli, belvárosi lakás esetén.

Az 1920-as években jelentek meg az első babaketrecek, amelyek kezdetben olyan kívülről az ablakra szerelhető ketrecek voltak, amelyekben a csecsemőket tudták levegőztetni a több emeletes épületekben, és közben a szülőknek ki sem kellett lépniük a lakásból.

1922-ben Emma Read adott be szabadalmi kérelmet az első ilyen babaketrecre az Egyesült Államokban.

Forrás: wikipedia.org

Az ilyen típusú babaketreceket drótból készítették és a zsúfolt nagyvárosok házaiban lakó nagycsaládosok részére lettek kifejlesztve, ahol nem volt hátsó udvar, terasz, vagy kert.

Az édesanyák csak kitették a babákat az ablakba levegőzni, és amíg a csemeték aludtak vagy játszottak, az anyák gondtalanul el tudták végezni a takarítást, vagy a főzést. Abban az esetben, ha nagyon odasütött a nap, vagy esett az eső a bébiketreceket tetővel és függönyökkel látták el, így már az időjárás viszontagságaitól is védve voltak a gyermekek.

Azzal kapcsolatban nincsenek pontos adataink, hogy mikor vesztette el népszerűségét az ablakon kilógatott – nem éppen biztonságos – babaketrec, de valószínűleg valamikor a 20. század második felére tehető ez a dátum.

Milyen egy biztonságos babaketrec napjainkban?

Webáruházunkban számos babakerítés, babaketrec, babakarám, térkorlát közül válogathatsz, melyek mind-mind a gyermekek biztonságát szolgálják.

Itt van például a fémből készült Babydan Flex XL térkorlát, amely fehér színű, 90-270 cm széles átjárót tud bebiztosítani és megvédi gyermekeidet a kandallótól, kályhától, vagy a sarokban elhelyezett tárgyaktól.

Babydan Flex XL térkorlát 90-270 cm fehér

Babydan Flex XL térkorlát 90-270 cm fehér

MEGNÉZEM

Tetszőleges számú toldóelemmel bővíthető, flexibilis kialakítású, így az egyes részek egymáshoz képest elfordíthatók és tetszőleges alakzatba állíthatók. Alkalmazhatod széles és szabálytalan ajtók, vagy lépcsők lezárásához is.

Előző blogcikkünket olvasd el itt: Babakerítés trendek 2022-ben.

Kosarad
×

Kosár