Pihe-puha textilek
Babatakaró, fürdőköntös

Pihe-puha textilek

A babák imádják a takarókat! Belebújnak, melegíti őket, később játszanak velük, tényleg sokszor ezekből lesznek a nélkülözhetetlen „bújós” kedvencek. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan választjuk ki a megfelelő termékeket. Messzemenően egyáltalán nem a szín, a minta a fontos, hanem a méret, a kialakítás és az anyagösszetétel. Ha pedig szép, az csak egy plusz értéke. De nézzük is meg, hogy milyen textileket, takarókat érdemes beszerezni, mielőtt az apróság megérkezik.

Takaró a babaágyba, babakocsiba

Nem kérdés, hogy legelőször a takaró ugrik be, amivel aludni fog. Egy újszülöttnél akár mellőzhetjük is, főleg, ha megfelelő vastagságú – és anyagú – hálózsákot használunk. Ez utóbbi biztonságosan pótolja vagy kiegészíti a takarót. Ha mégis ragaszkodunk hozzá, akkor a legfontosabb, hogy nagyon könnyű és kicsi méretűt legyen a takaró, hogy ne gabalyodjon bele, ne tudja a fejére húzni amikor éjjel mozog.

A babakocsiba azonban szükségünk lehet egy puha takaróra, amelynek vastagságát az évszakhoz kell igazítanunk. Télen a bundazsák lesz a megfelelő kiegészítő, és persze a babakocsihoz használható szélvédő és lábzsák. Kellemes tavaszi vagy őszi sétákon azonban egy vastagabb takaró is jó szolgálatot tehet.

Fürdés és utána

A másik nagyon fontos textilkellék a fürdetéssel kapcsolatos. Nagyon puha, kiváló anyagú fürdetőkesztyűk vannak már a piacon, amelyekkel kíméletesen simogathatjuk át a babák puha bőrét, tökéletessé téve ezzel a fürdetést. Amikor pedig kiemeljük a kádból gyermekünket, a legpraktikusabb, ha frottír poncsóba bugyoláljuk, mert azoknak kapucnijuk is van, így a fejük, a hajuk is könnyedén áttörölhető. A poncsót egyébként nem csak az esti fürdéseknél, hanem strandoláskor, nyaraláskor is nagyon jól tudjuk használni.

És persze ha neked fontos az elegancia, azt babádnak is megadhatod, hiszen a poncsók mellet nagyon cuki – és természetesen kiváló minőségű babaköntösöket is tudsz vásárolni. A kapucni miatt egyértelműen praktikus választás, könnyen használható, kényelmes és persze szuperül néz ki!

Ne feledd, tehát a textilek nem csak öltöztetnek, hanem kényeztetnek is, a megfelelő anyagminőség és kialakítás még a színnél és a mintánál is fontosabb. Ezek azok a kellékek, amelyeket még a babád születése előtt érdemes beszerezned, így amint szükség lesz rájuk, kéznél lesznek!

Kosarad
×

Kosár