A fürdetés élménye

A fürdetés élménye

A babák nagyon szeretik az esti pancsolást. Bár a kezdeti hónapokban ez még hatalmas kihívást jelent a friss szülők számára, később tényleg maradandó pillanatokká válnak. Ahhoz, hogy a kezdetektől babádra tudj koncentrálni, érdemes olyan eszközöket beszerezned, amelyekkel a fürdetés sokkal egyszerűbbé tehető. Nézzük a nélkülözhetetlen kellékeket és a szülők feladatait megkönnyítő, praktikus kiegészítőket.

Babakád
Az nem kérdés, hogy babakád nélkül nem fogunk boldogulni. Nagyon nagy a kínálat, nem csak színben, hanem kialakításban is van különbség. Vannak már olyan kádak, amelyeknek leeresztő nyílásuk és egy speciális tömlő segítségével egyszerűen kiengedhetjük belőle a vizet. Főleg akkor értékeljük ezt a kiegészítőt, ha a fürdőszobánk nem alkalmas a fürdetésre és mindig cipelnünk kell a kádat akár tele vízzel.  Emellett a felületkezelésben is vannak különbségek, a piacon már számos gyártó előrukkolt olyan változattal, amelybe a csúszásvédelem is beépítésre került, így nem szükséges külön csúszásgátlót vásárolni.

Állvány a kádhoz
A kádállvány több szempontból is kimondottan praktikus: egyrészt tényleg ott fürdethetjük a gyermeket, ahol csak szeretnénk, másrészt pedig nem kell lehajolnunk, hiszen megfelelő magasságba tehetjük így a kádat. Ez pedig nem csak kényelmesebbé, hanem biztonságosabbá is teszi a fürdetést, hiszen megfelelő testtartással tudjuk átkarolni a babát. Ennek is leginkább akkor van jelentősége, amikor még pár hónapos a pici, nem tud ülni, nem tudja tartani magát.

Ergonómia, elegáns forma

Az ergonómia természetesen a kádaknál is szerepet kap. A kád formájának kialakításakor sok gyártó törekszik arra, hogy a baba kényelmesen feküdhessen benne. A kádak ívelt formájúak, így kényelmesen odaférhetünk hozzá, nem szúr, nem bök, nem okoz sérülést. A kialakítás mellett elengedhetetlen kellék ma már a kádba illeszthető fürdető ülőkét, amely babakádhoz és nagy méretű kádhoz is használható és a biztonságos fürdetést kínálja 8 hónapos korig. Ez nem csak a kényelemről, hanem a valódi biztonságról szól.

És az extrák…
Vannak számos olyan kiegészítők, amelyek akár nélkülözhetők lennének, de garantáltan kényelmesebbé teszik a hétköznapokat. Ilyenek a kádakra illeszthető fürdető- és samponadagolók vagy szintén a kádhoz illeszthető vízhőmérők. Persze, ezek nélkül is élvezetes a fürdés, mégis nagyon jól jönnek, pláne ha gyakran fordul elő, hogy a felnőtt segítség nélkül, egyedül fürdeti a picit. A vízhőmérők piacán is válogathatunk bőven. Vannak kádba épített változatok, léteznek hagyományos elven működő hőmérők és természetesen digitálisak. Itt is csak az szab határt, hogy Neked mi az igazán kényelmes, melyiket tudod leginkább használni.

A fürdetés tényleg nagy élmény és sok-sok hónapon keresztül tudsz használni egy megfelelően kiválasztott kádat. Mivel a baba biztonsága az első, mielőtt a színt, a formát, a mintát eldöntöd, mindenképpen nézd meg, hogy a termék milyen tanúsítvánnyal rendelkezik. Csak akkor válaszd, ha  tényleg megbízható a gyártó és megtalálod a minőségellenőrzésre vonatkozó információkat!

Nem csak szuper fürdető szetteket, hanem a fürdést igazi élménnyé varázsoló fürdőjátékokat is találsz kínálatunkban!

Vélemény, hozzászólás?

Kosarad
×

Kosár