Helló december – készülünk a hidegre

Helló december – készülünk a hidegre

Bundazsákok: kényelem és védelem

Még alig búcsúztattuk el az őszt, lassan már nem csak a reggelek és az esték lesznek hűvösek, hanem szinte az egész nap. A sétákról azonban ilyenkor sem kell lemondani, sőt! A friss levegő, a természetben való barangolás nem csak a babádnak, hanem Neked is nagyon értékes lehet. Élvezni azonban mindketten csak akkor tudjátok, ha megfelelően felöltöztetek. A babák esetében ez pedig nem csak a ruházatot, hanem a babakocsikhoz kapható téli kiegészítőket is jelenti.

Ha multifunkciós babakocsit vásárolsz, akkor elképzelhető, hogy szélvédőről és lábzsákról nem kell külön gondoskodnod. Az előbbi általában a mély babakocsik tartozéka, az utóbbi pedig a sportmodelleké. Ezeket nagyszerűen ki fogod használni, szükséged lesz rájuk egészen addig, míg tényleg beköszönt a nyár. A tavaszi szélben és az enyhébb őszi időben bőven elegendőnek bizonyulnak. Természetesen csak akkor, ha a pici is megfelelően fel van öltöztetve. Ne feledd, ő – főleg az első időszakban – egyáltalán nem mozog, így a séta közben sokkal több rétegre van szüksége, mint Neked.

Kialakítás és kényelem

Ha azonban igazán hideg van, akkor a cuki overallok mellet egy profi bundazsákra is szükséged lesz. Ma már nagyon nagy a választék, a legtöbb gyártó kiemelten ügyel arra, hogy a termék belseje puha, kellemes tapintású, kényelmes legyen, míg a külső felület szélnek, víznek is ellenálljon. És van még egy nagyon-nagyon fontos tulajdonságuk: az igazán klassz bundazsákot úgy alakítják ki, hogy spotkocsiba vagy autósülésbe is megfelelően be tudd illeszteni. Itt a legfontosabb szempont – a hidegtől való védelem mellett – hogy a biztonsági övek is átvezethetők legyenek rajta. Így már induláskor tudod rögzíteni a zsákot és a pici végig benne lehet, így nincs esély arra, hogy megfázzon.

 

És a legfontosabb, eddig szinte minden cikkünk végén kiemeltük: mielőtt kiválasztod a tökéletes modellt, győződj meg arról, hogy megfelelő gyártási eljárással készült-e, tényleg alkalmas újszülöttek számára is, tehát nem tartalmaz leszakadható apróbb alkotóelemeket. Ha a gyártó ismert, nagyobb cég, elérhető tanúsítványokkal és cégadatokkal, akkor biztosan jól választasz!

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Kosarad
×

Kosár