Séta ősszel

Séta ősszel

Az őszi időszak kiváló a sétákra, hiszen még nincs túl hideg és a hőségtől sem kell aggódni. Miközben a természet is csodálatos és a babának az evésen, az alváson és a gondos törődésen kívül a friss levegőre is nagyon nagy szüksége van. De mitől tehetjük igazán élvezetessé a sétákat?

Öltözet és komfort

Ahogy nekünk nagyon fontos az időjáráshoz passzoló öltözet, a kényelmes cipő, úgy a babának is van komfortérzete, amelyet figyelembe kell vennünk a séták során. Az öltözet kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy a picik szinte alig mozognak, így bőven egy réteggel több ruhára van szükségük, mint nekünk. Emellett ha a keze, lába és a feje nem fázik, már előnyös helyzetből indulunk, hiszen ezek azok a testrészek, amelyek a takaró alól is kikandikálhatnak. Szeles időben különösen ügyeljünk arra, hogy olyan takarót válasszunk, amely biztosan nem engedi át a hideget. Emellett jó szolgálatot tehet a babakocsikhoz tartozó lábzsák vagy lábtakaró, amely akár még a csepegő eső, esetleg hó ellen is védelmet nyújt, miközben a babát nem akadályozza a szabad mozgásban.

Kényelem és biztonság

Ha pedig már a babakocsi tartozékokról szót ejtettünk, ne feledkezzünk meg, hogy a babakocsi is nagyon fontos tényező a sétánál. Egyrészt nekünk, szülőknek, hogy valóban kényelmesen tudjuk-e tolni, megfelelők-e a kerekek az adott talajviszonyhoz, ha szükséges, könnyen mozgunk, forgolódunk-e vele.

A másik szempont pedig az, hogy a baba hogy érzi magát benne. Az ergonomikus kialakítás ilyenkor fontos, hiszen a hosszú séták alkalmával viszonylag sok időt tölt a “járműben”. A stabil, biztonságos kialakítás tehát azért is fontos, mert így hosszú távon tudunk kényelmet biztosítani gyermekünknek. A nagy brandek már ügyelnek arra, hogy a váz masszív legyen, de az ergonomikus matrac még nem mindennapos. (Korábban írtunk arról, hogy milyen szempontok alapján érdemes babakocsit választani.)

Az időjárás olykor megtréfálhat bennünket, több napos esőzés elveheti a kedvünket a sétától, de ha már csak egy kicsit esély is van arra, hogy nem ázunk bőrig, egy negyed órás kiruccanás is csodákra képes! Ehhez persze szükség van eső elleni felszerelésre a babakocsihoz és nekünk is készülnünk kell, de aki bevállalja, garantáltan felüdülten tér haza.

Kikapcsolódás és énidő

Baba mellett nem könnyű kikapcsolódni, pihenni. Azonban a sétát egy picit a javunkra is fordíthatjuk, hisze ez az időszak az, amikor ugyan együtt vagyunk gyermekünkkel, de vagy egy jót alszik a séta alatt vagy pedig nézelődik, figyeli a körülötte lévő eseményeket, miközben azért szem előtt van!

Éppen ezért nekünk is lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit töltődjünk: válasszunk kedvelt útvonalat, figyeljük az ősz szépségeit vagy ejtsünk útba egy kávézót. Bár az az időszak még messze van, hogy csendben ücsörögve csak a kávé vagy tea élvezetére koncentráljunk, azonban séta közben is jól eshet egy meleg ital. Így egy pici élvezetet is csempészhetünk a napi rutinba, miközben a baba is jól érzi magát.

A séta tehát lehet nagyon szuper még akkor is, ha annyira nem tökéletes az idő, ha pedig süt a nap, akkor mindenképpen érdemes elcsípni, hogy elraktározzuk a hosszú télre.

Vélemény, hozzászólás?

Kosarad
×

Kosár