Tedd biztonságosabbá otthonodat!

Tedd biztonságosabbá otthonodat!

Amikor megszületik a kisbabánk szinte még el sem tudjuk képzelni, hogy néhány hónapon belül egy olyan örökmozgó vesz körül bennünket aki mindent elér… Pedig nagyon gyorsan eljön az az időszak, amikor megállíthatatlanná válik és gyorsan kell lépnünk, hogy otthonunkat minél biztonságosabbá tegyük. Van, aki arra esküszik, hogy mindentől óvjuk meg a kicsit, így minden asztal- vagy szekrénysarokra védőt tesz, minden fiókot lezár és minden konnektort bedugaszol… Mások azt mondják, hogy inkább tanulja meg, hogy az asztal sarka kemény, és ha erősen megránt egy fiókot lehet, hogy lehuppan a földre.

Bármelyik tábort is erősíted, vannak olyan biztonsági termékek, amelyeket tényleg érdemes beszerezned mielőtt a kúszást megkezdi a baba. Nézzük, hogy miből tudsz válogatni!

Ajtórácsok

Ha emeletes házban laksz, és a lakótérben van a lépcső, akkor biztos lehetsz abban, hogy ez lesz nagyon hosszú időn keresztül az egyik legvonzóbb „mászóka” babád számára. Nem lesz olyan nap, hogy a lépcső közelében el ne mondd legalább ötvenszer, hogy: „nem szabad!” Nos, ebben a helyzetben az ajtórács csodákra lesz képes. A rács előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan fel tudod szerelni, általában 73 cm-es nyílástól 120 cm-es nyílásig tudod használni és garantáltan védelmet nyújt, ha a lépcsőt szemeli ki magának a csöppség.

Az ajtórács azonban nem csak a lépcsősornál tesz jó szolgálatot, akár a konyhát vagy egy dolgozószobát is le tudsz zárni ezzel. A konyhánál azért jó ötlet, mert a babád egészen közel kúszhat-mászhat hozzád akkor is, amikor főzöl, azonban attól nem kell tartanod, hogy a tűzhelyhez, sütőhöz túl közel megy. A dolgozószoba esetében pedig tényleg nincs is szükség magyarázatra: egy számítógépnél, nyomtatónál vagy laptopnál talán csak a papírhegyek és a tollak vonzóbbak egy baba számára.

Szekrényzárak

Otthonunkban rengeteg olyan fiók van, amelyet nem lehet zárni – miért is kellene zárni kedvenc komódunk fiókját? – gondolnánk mielőtt megszületik gyermekünk. Később ez a mondat átértékelődik, de a szekrények mindegyikét nem tudjuk azért lecserélni, hogy zárhatók legyenek az ajtók. A mágneses szekrényzárat pontosan ezért találták ki. A mágneses kulccsal működő zárat bármilyen fiókra fel lehet úgy szerelni, hogy szerszám sem kell hozzá és a bútor sem sérül meg. Ha pedig már nem lesz rá szükség – mert bármilyen hihetetlen, ez is gyorsan eljön – gond nélkül el tudod távolítani.

Biztonsági ablakzár

A friss levegő, az átszellőztetett szoba a gyermeknek nagyon fontos. Azonban ez mindig egy kritikus kérdés, hiszen az egyik legnagyobb veszélyforrást az ablakok jelentik. Talán nem is gondolnád, de ma már erre is van megoldás. A biztonsági ablakzárral rögzíteni tudod az ablakot, így nem nyílhat nagyobbra, csak amekkorára Te beállítod. Természetesen az ablakzár használata nem helyettesíti a szülői jelenlétet, felügyeletet, de egy picit könnyebbé teszi a szellőztetést, ami a baba első pár évében az egyik legveszélyesebb tevékenységgé lép elő.

A biztonsági termékek kiválasztásakor mindig nézz utána a gyártónak, mióta van a piacon, mi a fő profilja és a termékek milyen biztonsági sztenderdeknek felelnek meg, milyen tesztelési folyamaton mentek keresztül. Ha a gyártónak van elérhetősége, megbízható weboldala, esetleg referenciái, vásárlói értékelései, segít abban, hogy jól válassz!

Kosarad
×

Kosár